sâmbătă, 9 octombrie 2010

Gandurile mele

Nu exista cale spre fericire, fericirea este calea.
Nu exista cale catre adevar, adevarul este calea.
Nu exista cale catre viata, viata este calea
Nu exista cale spre dragoste, dragostea este calea
Nu exista cale spre Dumnezeu, Dumnezeu este calea.l

Comorii

Cat valoreaza o perla?

Cat valoreaza o perla? Un cocos se plimba tantos printr-o gradina , sapand cu ciocul , pe alocuri , in cautarea unor seminte mai de soi. La un moment dat , privirile i-au fost atrase de o perla stralucitoare , ingropata pe jumatate in pamant.

Fara nici o ezitare , cocosul a tasnit catre ceea ce parea o boaba cu un gust nemaicunoscut, a scurmat in tarana cu ghearele-i ascutite si a prins hulpav in cioc micuta sfera. Abia atunci si-a dat seama ca acel bob nu era unul de orez , asa ca l-a scuipat degraba pe pamant.

Chiar in momentul cand voia sa se indeparteze, plin de dezamagire, perla a strigat dupa el :" Eu sunt o piatra nepretuita , scapata din greseala dintr-un colier minunat .Nicaieri nu ai putea gasi o perla asemeni mie , caci nu pot fi intalnita in orice ocean din lumea asta.In lume exista miliarde de fire de nisip pentru fiecare seaman al meu .Mare noroc ai avut ca m-am aflat in calea ta. Daca m-ai privi cu atentie si cu pricepere , ai putea descoperi cat de frumoasa si valoroasa sunt." Cocosul i-a mai aruncat o privire inainte de a pleca si a carait cu dispret : " Asa nepretuita cum te crezi, te-as schimba intr-o clipita pe o boaba de orez."












Povestire dupa Parvin E"tesami , poet persan din Iran (1907 - 1941)

Ovidiu Liteanu-Cand iti intorci ptivirile spre El ..

Tacerea e plansul lui Dumnezeu fara lacrimi...

Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. Plangerile lui Ieremia 3:26 B
De fiecare data cand citesc acest verset ma bucur  ca exista, daca nu ar fi scris in Biblie poate astazi nu as fi stiut ce inseamna rabdarea si indelunga rabdare in asteptare.
ASTEAPTA este o porunca pentru mine din partea lui Dumnezeu si ma bucur sa o onorez.
 Imi adun puterile si merg mai departe desi povoara asteptarii ma apasa tot mai greu. De multe ori am murmurat si am cartit sub povoara ei ..... dar, nu m-a ajutat cu nimic, De fiecare data aud acele soapte blande care-mi spun:"...Inca putin, copilul Meu, numai putin a mai ramas!" atunci ma opintesc si merg mai departe pana cand urcusul e din nou prea greu pentru mine si atunci iar intreb plangand: "Doamne pana cand?" Raspunsul vine ca un susur bland: "Mai rabda, copilul Meu!" si-I simt glasul tremurat de plans. Imi ridic privirea spre cer si aud corul ingeresc cantand refrenul : "  Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, şi nu ţi se umple faţa de ruşine. " Cu privirea ancorata in Dumnezeu inaintez putin cate putin, intarita de versetul minunat: "Pot totul in Cristos care ma intareste."
Imi curg lacrimii pe carare, dar nu le opraesc pentru ca stiu ca toate sunt adunate in burduful lui Dumnezeu. Cu privire incetosata de lacrimi ma avant in necunoscut dar incredintata ca la capatul drumului Il voi gasi pe domnul meu gata sa-mi ridice povoara si sa-mi transforme lacrimile in margaritare din comoara Lui.
ASTEAPTA este o porunca si pentru tine? Bucura-te ca ai fost ales sa mergi pe calea rabdarii, cale pe care a mers si Domnul nostru Isus, chiar daca este mai usoara, mai fara spini si bolovani.


Panvel Valeria

CUGETARI

Lacrima e doar un alt punct pus la sfarsitul unui alt capitol trist al vietii...

Dincolo de masca unui chip fericit,se ascunde un suflet imbracat in doliu...

Dumnezeu ne vrea inima intreaga,dar se multumeste si cu una zdrobita...

As dori sa am aripi sa zbor,doar pentru a nu calca in picioare ceea ce a creat Dumnezeu...

Dumnezeu e un intreg,iar noi doar fractia lui umila...

Tacerea e plansul lui Dumnezeu fara lacrimi...

Cuvintele..praful asternut peste tacere...

Singuratatea..suflet macinat ce isi asteapta sfarsitul...

Tacerea TA e alfabet gravat pe sufletul meu indurerat!!!

Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu?. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. - Rainer Maria Rilke

Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.

Orice bata are doua capete. Depinde din care capat privesti...

Cuvantul "dragoste" este mireasma crinilor ce-o emana fiinta ta, este urma pasilor tai in viata mea, este lumina ce imi face zambetul stralucitor. Dragostea este puterea ce mi-o dai sa trec prin greutati, este caldura ce-o degaja privirea ta cad se opreste asupra mea. Deci te iubesc dragul meu!
by Naomi
 
Da, cele mai frumoase momente sunt cele petrecute in odaita, in prezenta Domnului.
Apoi cea mai frumoasa experiemta este atunci cand in asteptarea ta, in liniste, vine izbavirea.
Iar cel mai frumos sentiment este atunci cand in smerenie te vezi nimic si totusi Dumnezeu se foloseste de acest nimic.

Citate despre inima

E atat de dureros sa stai intre minte si inima si sa te lupti s-o impaci pe cea din urmacu dreptatile celei dintai.
de Gaius Sallutius Crispus
...........................................................

Ei bine,libertatea nu-i animalul de companie al plictiselii, nici masina de spalat pacate a aproapelui. Libertatea-i, pur si simplu, riscul de a fi om!
de Costel Zagan