joi, 7 octombrie 2010

SURSA: NOI2 IN BUCATE

Cornulete choco-coco

undefined undefined

Starter:
- 250 ml lapte
- 1 plic de drojdie uscata Pakmaya (stiu ca in supermarket-uri se gasesc mai mult Dr. Oetker, dar nu garantez pentru ea, fiindca pe plic scrie sa nu se dizolve...so...recomand Pakmaya)
- 2 linguri de zahar

Aluat:
- 800 gr faina
- 150 gr nuca de cocos
- 250 ml ulei
- 3 oua
- 4 linguri de cacao

Sirop:
- 500 ml apa
- 500 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilat

Optional, mai aveti nevoie de Nutella, daca vreti sa le umpleti.


Starter: Punem laptele (al meu era putin caldut) intr-o cana gradata. Amestecam zaharul cu drojdia uscata si frecampana se activeaza drojdia (o sa se topeasca). Adaugam in lapte, acoperim si pastram intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.




Aluat: Mixam cele 3 oua. Adaugam putin cate putin uleiul (ca la maioneza). Adaugam starterul si punem compozitia intr-o cana gradata (eu am obtinut cam un litru). Impartim in jumatate.


In prima jumatate punem cele 4 linguri de cacao si faina cat cuprinde (da, stiu, cu notiunea asta nici eu nu ma descurc niciodata, dar asa era in reteta), astfel incat sa obtinem un aluat nu foarte lipicios. Mie mi-a intrat cam 350- 400 gr.


In cealalta jumatate, punem nuca de cocos si din nou faina cat cuprinde. Aici o sa intre ceva mai putina, fiindca mai e si nuca de cocos.


Cantarim fiecare aluat si il impartim in cate 4 bile egale.


Luam o bila alba si una neagra si le intindem cat de rotund putem (precum puteti observa, nu a fost cazul la mine :D). Trebuie sa fie groase de aprox 4 mm. Partea alba o punem peste cea neagra si mai apasam usor cu sucitorul ca sa lipeasca una de cealalta. Eu am taiat marginile, sa iasa cat de cat rotund. Impartim cercul in 12 triunghiuri (eu am facut asa doar cu prima parte de aluat, restul le-am impartit in 8, fiindca mi se pareau prea mici celelalte).




Luam un triunghi si il mai intindem putin cu sucitorul, astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm. Putem umple cu ciocolata, si apoi rulam.


Siropul: fierbem apa cu zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa putin. Lasam la racit. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem cornuletele si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aprox. 15 min. Le scoatem si le dam prin sirop cat sunt inca fierbinti.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cream Cheese and Chocolate Muffins

undefined undefined

- 100 gr branza Philadelphia
- 1 lg jumate Baileys (eu nu am avut, am pus Limoncello home made :D )
- 1 ou
- 3/4 cup lapte(180 ml)
- 1/3 cup apa(80 ml)
- 50 unt topit
- 100 gr ciocolata rasa
- 1 1/2 cup faina (200 gr)
- 1 praf de copt
- 3 linguri cacao
- 1/2 cup zahar (115 gr)


Batem branza cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugam lingura de Baileys, respectiv Limoncello in cazul meu, si mai batem 1 minut. Batem oul, adaugam laptele, apa, untul topit si ciocolata rasa. Separat, amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaoa. Omogenizam cele 2 compozitii.




Punem in tava de muffins hartiute in fiecare forma. Le umplem pe jumatate, punem cate o lingurita din crema de branza in mijlocul fiecareia si apoi acoperim cu cealalta jumatate.


Dam la cuptor la foc moderat pentru aproximativ 20 de minute.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sliced Banana Muffins




Nu cred ca mai are rost sa spun, alti muffins din "Muffin Bible", of course! Poate fiindca ador combinatia de banane cu cioco, dar astia imi plac mie cel mai mult de pana acum.
Avem nevoie de:
- 1 1/2 cup faina
- 1/3 cup zahar
- 50 g unt
- 1 praf de copt
- 2 banane, taite felii subtiri
- 1 ou
- 1/2 cup lapte
- 100 g ciocolata,taiata cubulete

Punem intr-un bol faina cu praful de copt, cu untul (netopit) si cu zaharul si omogenizam cu mana pana obtinem niste firimituri. Separat, batem oul si adaugam laptele. Amestecam cele 2 compozitii, apoi incorporam ciocolata si bananele. Punem in formele pentru muffins si coacem la 190 grade, 20 de minute.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fruit Yoghurt Muffins





Anyway, mai bine mai tarziu, nu?
Alta reteta din Muffin Bible, pentru care avem nevoie de:
- 1 ou
- 3/4 cup apa
- 150 gr iaurt de fructe
- 50 gr unt topit
- 2 cups faina (300 gr)
- 1/2 cup zahar (130 gr)
- 1 praf de copt


Amestecam ingredientele lichide, apoi pe cele solide. Omogenizam cele 2 compozitii.


Turnam in forme si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 20 de minute sau pana trec proba scobitorii.


Le putem lasa simple sau decora dupa preferinte. Si gata desertul! :D

Prajiturii

Prajitura Valurile Dunarii




Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 370 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 7 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 linguri migdale macinate (eu am pus nuca)
- 2 linguri cacao
- 2-3 linguri de lapte
Pentru umplutura:
- un borcan de visine
Pentru crema:
- 2 budinci de vanilie
- 700 ml lapte
- 4 linguri zahar tos
- 250 gr margarina Rama (la temperatura camerei)
- 200 gr zahar pudra
Pentru glazura:
- 200 gr ciocolata
- 60 ml frisca lichida
Se amesteca margarina cu zaharul, apoi se inglobeaza ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se omogenizeaza apoi cu masa cu margarina. Se injumatateste.


O jumatate se amesteca cu nuca macinata.


Cealalta jumatate se amesteca cu cacaoua si laptele.


Intr-o tava tapetata se netezeste aluatul cu nuca.


Peste el, se netezeste si aluatul cu cacao si se aseaza visinele stoarse bine de lichid.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 30 de minute.


Pentru crema, se prepara o budinca cu cele 4 linguri de zahar tos si 700 de ml de lapte si se lasa la racit. Se spumeaza margarina, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza si budinca.


Se niveleaza peste blat.


Pentru glazura, se topeste pe bain-marie ciocolata si frisca lichida si se pune peste prajitura. In reteta originala, era margarina, nu frisca lichida, dar margarina cu ciocolata nu s-au inteles niciodata in oalele mele... nu stiu care e secretul, dar pur si simplu nu vor sa formeze o chestie omogena.



Se da la rece cateva ore si se portioneaza.