duminică, 14 noiembrie 2010

"Gura celui neprihănit vesteşte înţelepciunea, şi limba lui trâmbiţează dreptatea.


Pe drumul care am pornit acum 17 ani am invatat multe.
Povara mea era prea grea, ma apasa cumplit. Am gasit scris sa ne purtam povara uni altora si am hotarat sa mi-o impartasesc cuiva foarte apropiat mie. Dezamajirea a fost cumplita din momentul in care persoana respectiva a inceput sa ma dispretuiasca si sa-mi imprastie "necazul" meu si altor persoane. Am cazut pe genunchi si cu suspine si lacrimi am strigat spre Dumnezeu intrebandu-L mareu: "De ce, Doamne? De ce ?"Dumnezeu mi-a raspuns printr-un susur bland si iubitor: "Povoara a fost prea grea pentru sora ta, ea nu a putut duce ce tu i-ai dat. Am cantarit fiecare povoara si niciodata la nimeni nu o las peste puteri, daca tie ti s-a parut ca-i prea grea, trebuia sa vi la Mine, copilul meu! "
Am simtit acea pace divina si parca povoara mi-a disparut desi inca era acolo. Am invatat ca tot privind la ea va deveni tot mai grea, dar daca voi privi spre cer ea va fi ca un fulg.
Cineva zicea: "David s-a uitat la Goliat si a zis: E atat de mare ca n-am sa-l pot nicidecum rata!  Deci incercarea mea este atat de mare incat Dumnezeu nu o va putea trece nicidecum cu vederea.

Altadata, o sora ma tot necajea cu cuvinte taioase si cu subanteles. (Penina) De cate ori o intalneam, acea zi era distrusa total, nu puteam sa trec peste "loviturile" ei si totul mi se parea coplesitor. Si de data aceasta m-am dus inaintea lui Dumnezeu si l-am rugat sa faca ceva cu sora, sa o umple de dragoste. Acelasi glas bland m-a intrebat: "Tu o iubesti?" "Da Doamne, o iubesc!" i-am raspuns plina de mine. "Daca o iubesti, atunci iarta tot, acopere tot!" Mi-am plecat capul si mi-am cerut iertare pentru ipocrizia mea.
Astazi sora mea ma iubeste si nu ma mai "tachineaza".
L-a un momentdat am inceput sa observ ca unele surori nu prea pastreza calea dreapta si parca le dispretuiam un pic si plina de ravna am incercat sa le mustru. Dar mi-am castigat doar dispret iar surioarele mele ma ocoleau. Ma durea cumplit aceasta stare si nu stiam unde am gresit, atunci m-am plecat in rugaciune  intreband: "De ce surorile mele nu primesc mustrarea?" Domnul nu m-a lasat fara raspuns nici de data aceasta. "Mustra cu dragoste." Dar, Doamne eu le iubesc ca doar de aceea le mustru pentru ca nu vreau sa se piarda!" "Copilul meu, in spatele tuturor relelor sta Satan, el este cel care trebuie sa capete dispretul tau iar sora ta dragostea ta, nu uita asta niciodata; uraste pacatul dar nu pe pacatos, el este creatia mainilor Mele, opera Mea."
Ei, vreau sa stiti ca astazi privesc cu alti ochi pe cei care mai calca sramb si ma gandesc de doua ori inainte de a-i mustra; daca sa o fac sau nu si cum sa o fac.
"Căci cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?" Noi însă avem gândul lui Hristos.1 Corinteni 2:16

Niciun comentariu: